Restaurace Hormeda

Restaurace s dlouholetou tradicí je doporučována nejen pro svou kuchyni ale i pro příznivé ceny. K posezení můžete využít naší venkovní romantickou zahrádku. Točíme jedinečný PILSNER URQUELL, který je skladovaný a narážený v historických sklepech, bohatých na podzemní pramenitou vodu, udržující zde celoročně stálou teplotu a klima. K tomuto účelu slouží již od roku 1895.Výtečné pivo si můžete vychutnat v naší staročeské pivnici.

Vaše svatební, promoční, a podobné větší slavnostní oslavy u nás. Cena za dvacet osob od 6000,-Kč Cena zahrnuje: Aperitiv,  studený předkrm, polévku, hlavní jídlo a kávu. Neúčtujeme pronájem prostor.

Halušky vaříme od roku 1994, stále sami a bez polotovarů.Používáme tradiční brynzu vyrobenou ze syrového nepasterizovaného mléka ta se vyznačuje ještě větším množstvím mléčných bakterií než jogurty. V nich se obvykle nacházejí jen dva druhy mléčných baktérií, v brynze je jich, pokud jde o druhovou různorodost, až desetinásobek. Brynza navíc obsahuje také několikanásobně víc organismů, v jednom gramu brynzy je jich asi miliarda.
„Tradiční slovenská brynza vyrobená z nepasterizovaného ovčího mléka si zachovává všechny biologicky aktivní složky původního mléka,“ zdůraznil na odborném semináři Sdružení pro zdraví a výživu – Nové trendy ve výživě profesor Libor Ebringer z  Přírodovědecké fakulty Univerzity Komenského v Bratislavě.

Snižuje cholesterol

Pozitivní vliv brynzy na lidský organizmus ukázal i nedávný první klinický test tradiční brynzy. Po osmi týdnech denní konzumace 100 gramů se u 24 pozorovaných zjistilo snížení hladiny celkového a LDL cholesterolu.

Naší snahou je vařit česká jídla tak, aby nebyla „hospodská“, kde poctivá práce a čerstvost surovin jsou doháněny umělými dochucovadly, špatnými tuky a ostatními fígly, aby jídlo bylo rychlejší a levnější. V maximální míře nakupujeme čerstvé suroviny. Jídla připravujeme a dochucujeme tak, aby byla vhodná pro každodenní stravování, protože kvalita, chuť a následovně Vaše spokojenost jsou pro nás prioritou .

Připravujeme nový jídelní lístek.