Pravé ručně házené domácí halušky.

Halušky vaříme od roku 1994, stále sami a bez polotovarů. Používáme tradiční brynzu vyrobenou ze syrového nepasterizovaného mléka ta se vyznačuje ještě větším množstvím mléčných bakterií než jogurty. V nich se obvykle nacházejí jen dva druhy mléčných baktérií, v brynze je jich, pokud jde o druhovou různorodost, až desetinásobek. Brynza navíc obsahuje také několikanásobně víc organismů, v jednom gramu brynzy je jich asi miliarda.

“Tradiční slovenská brynza vyrobená z nepasterizovaného ovčího mléka si zachovává všechny biologicky aktivní složky původního mléka,” zdůraznil na odborném semináři Sdružení pro zdraví a výživu – Nové trendy ve výživě profesor Libor Ebringer z Přírodovědecké fakulty Univerzity Komenského v Bratislavě. Snižuje cholesterol. Pozitivní vliv brynzy na lidský organizmus ukázal i nedávný první klinický test tradiční brynzy. Po osmi týdnech denní konzumace 100 gramů se u 24 pozorovaných zjistilo snížení hladiny celkového a LDL cholesterolu.

 

Jinde v ČR neochutnáte! Pokud ano, tak ne takové. Vaříme od roku 1995 tradičním způsobem z brambor! Žádná instantní směs.

Halušky

400g
Brynzové halušky (brynza, špekové škvarky) 99 Kč
Strapačky se zelím (kysané zelí, šunka)99 Kč
Formanské halušky (zakysaná smetana, balkánský sýr, špekové škvarky)99 Kč
Žampionové halušky (smetana, žampióny)99 Kč
Halušky s masovou směsí (smetana, sýr, česnek )99 Kč
Špenátové halušky (špenát, sýr gouda)99 Kč
Halušky s mákem (smetana, mletý mák, cukr)99 Kč

Napsali o nás: