Pravé ručně házené domácí halušky.
Halušky vaříme od roku 1994, stále sami a bez polotovarů. Používáme tradiční brynzu vyrobenou ze syrového nepasterizovaného mléka ta se vyznačuje ještě větším množstvím mléčných bakterií než jogurty. V nich se obvykle nacházejí jen dva druhy mléčných baktérií, v brynze je jich, pokud jde o druhovou různorodost, až desetinásobek. Brynza navíc obsahuje také několikanásobně víc organismů, v jednom gramu brynzy je jich asi miliarda.
„Tradiční slovenská brynza vyrobená z nepasterizovaného ovčího mléka si zachovává všechny biologicky aktivní složky původního mléka,“ zdůraznil na odborném semináři Sdružení pro zdraví a výživu – Nové trendy ve výživě profesor Libor Ebringer z Přírodovědecké fakulty Univerzity Komenského v Bratislavě. Snižuje cholesterol. Pozitivní vliv brynzy na lidský organizmus ukázal i nedávný první klinický test tradiční brynzy. Po osmi týdnech denní konzumace 100 gramů se u 24 pozorovaných zjistilo snížení hladiny celkového a LDL cholesterolu.
Jinde v ČR neochutnáte! Pokud ano, tak ne takové. Vaříme od roku 1995 tradičním způsobem z brambor! Žádná instantní směs.
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /data/www/hotel-hormeda_cz/www/wp-content/plugins/ts-advanced-tables-vc/assets/ts_tablesvc_assets_shortcodetable.php on line 200
Halušky | 400g |
---|---|
Brynzové halušky (brynza, špekové škvarky) | 129 Kč |
Strapačky se zelím (kysané zelí, šunka) | 129 Kč |
Formanské halušky (zakysaná smetana, balkánský sýr, špekové škvarky) | 129 Kč |
Žampionové halušky (smetana, žampióny) | 129 Kč |
Špenátové halušky (špenát, sýr gouda) | 129 Kč |
Halušky s mákem (smetana, mletý mák, cukr) | 129 Kč |